Skip to main content

Als tienjarige jongen wist ik twee dingen heel zeker: later zou ik journalist worden en niets was zo interessant als de ruimte. Dat laatste kwam door het handboek Wonen in de ruimte van Piet Smolders, dat ik van mijn eerste rapportengeld had gekocht.

Waarom journalist? Omdat ik erg ongeduldig en supernieuwsgierig was. Het liefst beleefde ik elke dag een nieuw avontuur, net als de schrijvers van National Geographic, de gele boekjes bij mijn opa in de kast.

Dertig jaar later ben ik journalist. En schrijver. En (creatief) ondernemer. Omdat één beroep kiezen – gelukkig – tegenwoordig niet meer hoeft.

Mijn verhalen lees je in bladen als Quest, KIJK en… National Geographic. Daarnaast schreef ik verschillende boeken, waaronder de biografieën van André Kuipers en Peter van Uhm.

Ik geef les bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht. En als ‘creative‘ werk ik aan bijzondere projecten waarin mijn grootste liefhebberijen samenkomen: wetenschap en technologie, educatie, storytelling en natuurlijk… grenzeloos nieuwsgierig zijn!