Skip to main content

SpaceBuzz is een uniek virtual reality educatief programma waarbij schoolkinderen de aarde onderzoeken vanuit een heel ander perspectief – het perspectief van een astronaut. Zo leren ze over de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet. En raken ze geïnspireerd om zelf in actie te komen als ‘ambassadeur van planeet aarde’.

Als teamleider educatie ontwikkelde samen met Patsboem! en experts uit het onderwijs het educatieve programma van SpaceBuzz. We bedachten een lesprogramma dat kinderen opleidt voor een virtuele ruimtemissie aan boord van SpaceBuzz. Ná de missie gaat het programma verder en kunnen de nieuwbakken astronauten hun kennis en ervaring toepassen op de belangrijke thema’s van deze tijd.

Samen met MediaMonks ontwikkelde ik daarnaast Mission Control, een digitale leeromgeving die leerkrachten én leerlingen samen meeneemt op het SpaceBuzz-avontuur. Een digibordapplicatie boordevol informatie, video’s en procedures die de beleving bij de kinderen nog sterker maakt en kennis helpt verankeren.

SpaceBuzz heeft als doel kinderen wereldwijd te inspireren met het perspectief van een astronaut. Na een succesvolle lancering in Nederland, werd de eerste fysieke SpaceBuzz naar Amerika verscheept om de kinderen daar – vijftig jaar na de eerste landing op de maan – mee te nemen op een nieuw avontuur in de ruimte.