SpaceBuzz maakt van schoolkinderen astronauten

SpaceBuzz exterieurSpaceBuzz is een uniek educatief virtual reality programma waarbij kinderen de aarde vanuit een heel ander perspectief bekijken – vanuit de ruimte. Zo leren schoolkinderen in groep 7 over de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet. En worden ze geïnspireerd om zelf actie te ondernemen als ambassadeur van planeet aarde!

Als teamleider educatie mocht ik samen met Patsboem! en experts uit het onderwijs het educatieve programma van SpaceBuzz ontwikkelen. We bedachten een lesprogramma dat kinderen eerst opleidt tot astronaut, dan een ruimtemissie laat beleven en vervolgens, terug op aarde, in staat stelt om met nieuwe kennis en ervaringen toe te passen. 21ste eeuwse vaardigheden en de belangrijkste maatschappelijke thema’s van dit moment staan in het lesprogramma centraal.

Samen met MediaMonks ontwikkelde ik daarnaast Mission Control, een digitale leeromgeving die leerkrachten én leerlingen samen meeneemt op het SpaceBuzz-avontuur. Een digibordapplicatie boordevol informatie, video’s en procedures die de beleving bij de kinderen nog sterker maakt.

SpaceBuzz heeft als doel kinderen wereldwijd te inspireren met het perspectief van een astronaut. Na een succesvolle lancering in Nederland, werd de eerste fysieke SpaceBuzz naar Amerika verscheept om de kinderen daar – vijftig jaar na de eerste landing op de maan – mee te nemen op een nieuw avontuur in de ruimte.