Reportage

KIJK – Bonneville Speedweek: met 800 km/u over het zout
De ingrediënten: een enorme, afgelegen zoutvlakte, een flinke hoeveelheid gepimpte voertuigen en een groot aantal fanatieke snelheidsmaniakken. Het resultaat: de jaarlijkse Bonneville Speed Week. KIJK was bij de editie van 2013.

2013-11-01 KIJK Bonneville Speed Week-1

Quest – Luchtvaartarcheologie met de X-Hunters
Elk weekend speuren luchtvaartarcheologen in de Mojave-woestijn in het zuiden van de Verenigde Staten naar restjes vliegtuig. Hier vlogen pioniers met testvluchten naar eeuwige roem of eeuwige rust.

2013-11-01 Quest historie luchtvaartarcheologie-1

Quest – Heeft elektrisch rijden de toekomst?
De elektrische Lotus Elise is een lust voor het oog en kan zich op het circuit meten met de snelste sportwagens. Toch rijdt de bolide op batterijen. Over een halve eeuw rijden we allemaal elektrisch. Ik mocht alvast een voorproefje nemen.

elektrischrijden

Quest – Fossielen jagen in de Badlands van South-Dakota
In South-Dakota is een bottenoorlog gaande. Private fossielenjagers speuren de bodem af naar fossielen voor zichzelf of voor de handel. Tot grote spijt van de wetenschap, die de botten het liefst exclusief wil onderzoeken.

quest-dinobotten

KIJK – De grootste telescoop ter wereld: ALMA
De Chileense Atacamawoestijn is een ideale plek om naar de sterrenhemel te kijken. Niet zo gek dus dat hier de grootste radiotelescoop ter wereld verrijst: ALMA. Maar werken op vijf kilometer boven zeeniveau heeft zo zijn nadelen.

kijk-alma