Interview

Quest Psychologie – Elton Silva
Iedereen weet het: drinken tijdens de zwangerschap is onverstandig. Waar het toe kan leiden weet Elton Silva (26). Hij heeft Foetaal Alcohol Syndroom. ‘Het is alsof mijn hersenen nog draaien op Windows XP.’

eltonsilva

KIJK – Bas Haring
Op het eerste oog leidt bijzonder hoogleraar, filosoof, tv-persoonlijkheid en schrijver Bas Haring een succesvol en gelukkig leven. Maar wie hem spreekt, wordt één ding pijnlijk duidelijk: Haring zit gevangen in zijn eigen succes. En hij is niet de enige.

basharing

KIJK – Joseph Kittinger
Joseph Kittinger werd wereldberoemd toen hij in 1960 een parachutesprong maakte van 31 kilometer hoog. Maar ook daarvoor en daarna speelde de Amerikaan het nodige klaar.

2015-11 Joseph Kittinger interview-2

KIJK – Joris Luyendijk
Twee jaar lang bewoog Joris Luyendijk zich in het hart van de financiële wereld: de Londense City. Hij begon als leek en werd expert dankzij interviews met tweehonderd mensen. Zijn bevindingen zijn ontluisterend.

2015-07 KIJK interview Joris Luyendijk-2

KIJK – Ed Mitchell
44 jaar geleden werd Apollo-astronaut Ed Mitchell een van de twaalf mensen die ooit op de maan wandelden. Toch is hij enthousiaster over buitenaardse wezens dan over zijn grote avontuur.

2015-07 KIJK Ed Mitchell interview-1

Know How – Charlie Duke
Charlie Duke was de tiende en jongste mens ooit op de maan. Hij herinnert zich de missie van Apollo 16 tot in het kleinste detail. Hij blikt terug op de reis van zijn leven.

2013-09-01 Know How iv Charlie Duke

National Geographic – Wubbo Ockels
De ideeën van Wubbo Ockels over duurzaamheid en innovatie komen voort uit een onwrikbaar geloof in de wetten van de natuur: “Met procedures, politiek en emotionele argumenten moet je niet bij mij zijn. Iets werkt, of het werkt niet.”

2009-04-01 NGM Wubbo Ockels interview-1

KIJK – André Kuipers
Op 30 april 2004 beleefde ESA-astronaut André Kuipers een van
de treurigste momenten van zijn leven: na een ruimtemissie van elf dagen keerde hij terug naar aarde. De kans dat een Nederlander twee ruimtemissies zou vliegen was klein. Maar hij gáát opnieuw, voor bijna een halfjaar dit keer.

2011-11-21 KIJK Andre Kuipers interview-1

National Geographic – Frank De Winne
de Belgische ESA-astronaut Frank De Winne woont en werkt
zes maanden aan boord van het internationale ruimtestation iSS. Vanuit de ruimte sprak De Winne – behalve wetenschapper en astronaut ook docent, ambassadeur en commandant – met national Geographic.

frankdewinne