Krijgsmacht

KIJK – Search & Rescue met het 303-squadron
Het SAR 303 Search And Rescue Squadron van de Koninklijke Luchtmacht staat 24 uur per dag, zeven dagen per week stand-by. Jachtvliegers in nood en patienten op de Waddeneilanden kunnen altijd rekenen op de snelle steun van de crew.

sar303

KIJK – Overleven in de Arctic met het Korps Mariniers
Het Korps Mariniers traint de skills en drills die nodig zijn om te overleven in het Noordpoolgebied. Ze doen dat rond het Noorse Harstad, net onder de 69ste breedtegraad. Oefening Algor Bellator is dagenlang afzien in de arctic.

kijk-koudweer

KIJK – Parachutetraining met het Korps Commando Troepen
In het kleine Amerikaanse dorpje Eloy traint het Korps Commando Troepen een extreme infiltratiemethode: de high altitude high opening parachutesprong. Op acht kilometer hoogte is het min dertig graden en er is nauwelijks zuurstof.

kijk-haho

Quest – Aan boord van onderzeeboot Dolfijn
Tijdens de Flag Officer Sea Traning speelt de Nederlandse onderzeeboot Dolfijn de rol van prooi. Maar als de kans zich voordoet, zijn de rollen omgekeerd en maakt de bemanning jacht op de fregatten aan het oppervlak.

quest-dolfijn

KIJK – Trainen met de Koninklijke Marechaussee
Schiphol is een kleine stad die wordt beveiligd als een land in oorlog. De Koninklijke Marechaussee is dag en nacht op de been om criminaliteit de kop in te drukken, de grens te bewaken en reizigers met een veilig gevoel op pad te sturen.

kmar