Avontuur

JFK magazine – Riding the Rockies
Journalisten Peter Smolders en Lotte Stegeman fietsen ruim van Florida naar Alaska. Over hun zoektocht naar het échte Amerika schrijven ze een boek. Ik fietste de mooiste en zwaarste etappes mee: dwars door de Rocky Mountains.

2016-08 JFK magazine Riding the Rockies-1

KIJK – Oog in oog met de Eyjafjallajokull
Wekenlang lag het vliegverkeer in West-Europa plat. Oorzaak: de brakende vulkaan Eyjafjallajokull op IJsland. Up close and personal vertelt de vulkaan een spectaculair en indringend verhaal. Met fotografie van Fred Kamphues.

vulkaan

KIJK – 48 uur offshore
Met de HUET op zak kon ik afreizen naar K-14 Complex, het grootste gasproductieplatform aan de Nederlandse kant van de Noordzee. K-14 is een fabriek. Maar dan wel een fabriek op een exotische locatie. Genoeg te zien en te beleven dus!

offshore

KIJK – HUET training
Zonder de Helicopter Underwater Escape Training (HUET) mag je geen offshore locatie bezoeken. Dus moest ik eraan geloven. Houd je hoofd maar eens koel, vastgesnoerd in een gordel en ondersteboven in het water…

huet

Triv’ – schaven aan seconden
Jankende motoren, knallende uitlaten, de geur van brandend rubber. Dat is de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap Superbikes. Waar draait het om in de motorracerij? En hoe is het om met 245 km/u over het TT circuit in Assen te jagen?

schaven

KIJK – Puur vliegen
Snelheid is irrelevant bij het Dutch Open National Aerobatics Championship in Lelystad. Alles draait om schoonheid. Met zijn loopings, rolls en Cuban Eights is dit het kunstschaatsen van de luchtvaart.

aerobatics