Allerlei

Quest – Op zoek naar de historie van Hollywood
Hollywood brengt onze geschiedenis al honderd jaar op het witte doek. Maar hoe gaat het mekka van de film om met haar eigen historie? Op zoek naar overblijfselen Hollywoods hoogtijdagen.

2014-11 Quest Historie Hollywood-1

Quest – Onze Uiver in de Melbourne Race
Dankzij de Eerste Wereldoorlog ontwikkelde het vliegtuig zich razendsnel. Maar voor gewone burgers bleef de luchtvaart nog jaren een ver-van-mijn-bedshow. Dat veranderde in 1934 met ’s werelds grootste luchtrace. En de heroïsche vlucht van ‘onze’ Uiver.

2015-09 Quest historie Uiver-1

Quest – Orgaandonatie en de dood
Waarom heeft Nederland zo weinig geregistreerde orgaandonoren? Wetenschappers uit de ethische, filosofische en medische hoek over donorregistratie, angst voor de dood en de quasi-onsterfelijkheid waarin we leven.

orgaandonatie

Quest – De Chinese Tai Ping revolutie
In de negentiende eeuw vindt in China de bloedigste burgeroorlog uit de geschiedenis plaats. Tientallen miljoenen mensen vinden de dood tijdens de Tai Ping revolutie. Aan de basis van de opstand staat… de Chinese broer van Jezus.

taiping

Quest – Word huursoldaat!
Bij huursoldaten denk je aan kleerkasten met een missie of soldaten in het vreemdelingenlegioen. Dat beeld moet bijgesteld. De moderne huursoldaat heet private militaire uitvoerder en daarvan zijn er veel meer dan je denkt…

huursoldaat